A A+

Vienna Insurance Group


Vienna Insurance Group (VIG) ofera un portofoliu complex de produse și servicii orientate catre client, cu peste 50 de companii in grup și peste 25.000 de angajati in 25 de tari. 

Grupul a generat in anul 2016 aproape 9 miliarde de euro din vanzari, reconfirmand pozitia sa  de lider in Austria si Europa Centrala si de Est (ECE), piete pe care VIG activeaza de mai bine de 25 de ani.

 

Expansiunea VIG in Europa Centrala si de Est 

Vienna Insurance Group, ale carei radacini dateaza de la 1824, a identificat rapid oportunitatile de dezvoltare oferite de Europa Centrala si de Est. 

Pornind de la baza sa din Austria, grupul a fost una dintre primele companii de asigurari din zona de vest care a intra in regiunea ECE, unde continua expansiunea de mai bine de 25 ani. În acest proces, VIG s-a dezvoltat de la o companie de asigurari locala la un grup international. 


Vienna Insurance Group, liderul regiunii 

In anii ce au urmat, VIG si-a croit drumul spre primul loc in piata de asigurari. Cu o strategie de crestere concentrata si de perspectiva, VIG a castigat o cota de piata de doua cifre in multe tari.

In 2016, aproape jumatate din volumul total de prime a fost generat de pietele din ECE. Grupul continua sa creada in potentialul oferit de cresterea economica din regiune, ceea ce aduce cu sine o crestere a cererii pentru produsele de asigurare.

Infiintarea VIG RE in anul 2008, prin care grupul detine si propria sa societate de reasigurare, precum si pozitionarea sediului central in Republica Ceha, subliniaza importanta regiunii ECE ca piata de crestere pentru VIG. 


Obiective comune pentru prosperitatea afacerii 

De-a lungul anilor, VIG a adoptat o strategie progresiva si orientata catre constientizarea tuturor riscurilor ce pot ameninta piata asigurarilor. Increderea si siguranta definesc relatiile cu partenerii de afaceri, angajati si actionari.

Agentia internationala de rating Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul excelent "A+" cu perspectiva stabila, astfel incat Vienna Insurance Group ramane compania cea mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, Indicele Bursei de Valori din Viena.


Alaturi de clientii nostri 

Loialitatea si proximitatea fata de client au reprezentat dintotdeauna cheia succesului pentru Vienna Insurance Group. Angajatii din fiecare tara sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile clientilor lor, motiv pentru care VIG are incredere in antreprenoriatului local.

Pentru a crea stabilitate si incredere, grupul foloseste o strategie multi-brand care pastreaza branduri consacrate si le uneste sub umbrela Vienna Insurance Group. Orientarea strategica a companiei este completata de o politica de investitii si de reasigurare conservatoare. 


Parteneriatul cu Erste Group 

Parteneriatul strategic stabilit cu Erste Bank în 2008 faciliteaza cooperarea pe termen lung intre furnizorii celor mai importante servicii financiare din regiune, care sunt puternic ancorati in Europa Centrala si de Est. Ambele companii beneficiaza in mod egal de aceasta colaborare, distribuindu-si reciproc produsele.


Politica de dividende stabila

VIG este listata la bursa din Viena din anul 1994. Astăzi este una dintre companiile de top din segmentul "prime market" (piete de inalta calitate) si ofera o politica de dividende atractiva, cu o rata de distribuire de minimum 30% din profitul grupului (dupa taxe) pentru actionari.

Structura actionariatului a ramas stabila inca de la cresterea de capital din anul 2005. Aproximativ 70% din actiuni sunt detinute de actionarul principal, Wiener Städtische Versicherungsverein, iar restul de 30% sunt in free float.

Importanta grupului in spatiului economic al Europei Centrale si de Est a fost din nou subliniata prin listarea companiei la Bursa din Praga, in februarie 2008.


Oamenii din spatele fiecarui numar 

Cei peste 25.000 de angajati ai grupului reprezinta factorul  cheie al succesului VIG. In plus fata de angajamentul, profesionalismul si serviciile excelente  pe care le ofera, angajatii VIG sustin diversitatea fiecarei tari pe care o reprezinta.

Dezvoltarea continua a angajatilor este foarta importanta pentru VIG. Doar intelegerea pietei locale si calificarile personale si profesionale ale fiecarui angaja pot duce la cele mai bune soluții de produse.