Despre asigurare

MaxInvest este o inovatie pe piata de asigurari din Romania, o asigurare de viata hibrid ce combina avantajele unei asigurari traditionale cu oportunitatea de a investi pe pietele de capital.

MaxInvest ofera flexibilitate maxima in alocarea primelor. Ai posibilitatea de a alege, oricand pe durata contractului, modalitatea de alocare a banilor, intre o economisire cu dobanda garantata atractiva, o investitie intr-un fond de actiuni sau protectie la riscuri care pot afecta bunastarea ta și a familiei, cum ar fi bolile grave, invaliditatea, decesul etc.

Cui se adreseaza asigurarea

Prin MaxInvest se poate asigura orice persoana fizica, rezidenta in Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani.

Avantajele asigurarii

01. Tu alegi in ce sa investesti

Poti investi primele de asigurare in doua componente:
•Componenta garantata, cu un randament garantat
Componenta de investitie, reprezentata de fondul Erste Equity Romania. Fondul are o categorie de risc 5, conform DIC, iar in jur de 85% din activele fondului sunt investite in actiuni, restul de pana la 15% fiind investite in instrumente de piata monetara. In plus, se urmarește mentinerea unei expuneri de cel putin 70% pe moneda locala.

02. Beneficiezi de o dobanda garantata

Fondul garantat beneficiaza de o dobanda garantata de 2,75% pe an.

03. Tu controlezi investitiile

Ai control complet asupra modului in care se efectueaza investiile! Poti stabili oricand procentul de alocare intre componenta garantata și cea de investitii si poti efectua plati aditionale (top-up), oricand pe durata contractului.

04. Poti face retrageri partiale

Poti face retrageri partiale din sumele investite daca ai achitat integral prima aferenta primilor doi ani de asigurare si daca achiti penalitatile aferente.

05. Beneficiezi de scutire de impozit

Indemnizatiile din asigurare sunt scutite de impozit.

06. Iti poti personaliza asigurarea

Poti include clauze suplimentare, din accident sau boala, la inceputul contractului sau la orice aniversare.
Esti acoperit pentru riscul de:
• Deces din orice cauza / din accident
• Invaliditate permanenta din accident / fracturi, entorse, luxatii, arsuri din accident
• Spitalizare din orice cauza
• Interventii chirurgicale din orice cauza / accident
• Boli grave

Intrebari frecvente

Orice persoana fizica cu cetatenie romana sau cu alta cetatenie, dar rezidenta in Romania, in varsta de la 18 la 75 ani.

Durata minima a contractului Maxinvest este de 10 ani, iar cea maxima este de 30 de ani.

Primele de asigurare Maxinvest pot fi investite in componenta garantata (cu o dobanda de 2.75%) si in componenta de investitie, ce are o categorie de risc 5, cu 85% din active investite in actiuni si 15% in instrumente din piata monetara.

Oricand pe durata contractului poti efectua plati aditionale (top-up) pentru a economisi mai mult.

Da, proportia de alocare a primei de asigurare pentru platile viitoare se poate modifica oricand pe durata derularii contractului atat pentru primele esalonate, cat si pentru primele aditionale.

Da, se pot efectua retrageri partiale dupa trecerea a cel puțin 6 luni de contract si doar din sumele acumulate prin primele aditionale. Incepand cu anul 3 de asigurare se pot efectua retrageri partiale si din sumele acumulate prin prime esalonate. Se poate efectua maxim o retragere partiala pe an, in cuantum de maxim 50% din valoarea totala a contului, doar daca valoarea totală a contului nu va scadea sub valoarea minima stabilita de asigurator.

Contul contractantului trebuie sa aiba o valoare de minim 100 RON. Sub aceasta valoare se notifica clientul cu privire la faptul ca trebuie sa plateasca prime aditionale sau contractul se reziliaza.

Daca primele de asigurare esalonate au fost achitate, da, se poate solicita rascumpararea contractului, dar nu mai devreme de 2 ani de la intrarea in valabilitate a acestuia. In timpul primilor 2 ani de asigurare nu exista valoare de rascumparare.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99

Cere oferta

Informatii utile

Ce inseamna RCA? Informatii pe care ar fi bine sa le stii despre acest tip de asigurare

Orice autovehicul care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa aiba asigurare. Asigurarea auto RCA este obligatorie, iar in lipsa acesteia, folosirea autovehicului devine ilegala. Afla ...

citeşte mai mult

Asigurarile - Cum inchei o asigurare si cate tipuri de asigurari exista

Dat fiind faptul ca exista multiple moduri prin care viata de zi cu zi poate fi perturbata de diverse evenimente neplacute, achizitionarea unei asigurari in Romania este foarte importanta.

citeşte mai mult

Accidentul rutier - Cei mai importanti pasi de urmat pentru recuperarea pagubelor

Nimeni nu isi doreste sa treaca prin experienta unui accident rutier – totusi, frecventa cu care se intampla astfel de evenimente este destul de mare. Principalele cauze ale accidentelor sunt ...

citeşte mai mult

Asigurarea CASCO - ce este si de ce este necesara pentru fiecare autoturism!

Foarte multe persoane se intreaba daca asigurarea casco este obligatorie, insa raspunsul este nu. Ea este complet facultativa pentru soferi, insa reprezinta un avantaj foarte mare pentru ...

citeşte mai mult