Despre asigurare

Conform legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa si care au un protocol de colaborare incheiat cu PAID.

Daca locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru casa este in sarcina locatorului. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea obligatorie a locuintei trebuie incheiata de catre persoanele ori autoritatile desemnate, in conditiile legii, sa le administreze.

Cui se adreseaza asigurarea

Orice persoana fizica cu domiciul in Romania, in calitate de proprietar, poate incheia o asigurare obligatorie de locuinte pentru casa la Asirom.

Esti interesat?

cere oferta

Avantajele asigurarii

Asigurarea obligatorie a locuintei te protejeaza pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecari de teren. Asigurarea obligatorie PAD este de doua tipuri, in functie de structura cladirii ce va fi asigurata.

01. Locuinte tip A

Locuinte tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 20.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 20 euro.

02. Locuinte tip B

Locuinte tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 10.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 10 euro.

Intrebari frecvente

Asigurarea obligatorie PAD acopera riscurile de cutremur, inundatie si alunecari de teren.

In functie de structura cladirii, suma asigurata prin asigurarea obligatorie PAD este de 20.000 euro (cand structura de rezistenta este din beton armat, metal sau lemn, cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale supuse unui tratament termic sau chimic) sau de 10.000 euro (cladiri ce au peretii din caramida nearsa sau alte materiale ce nu au fost tratate termic sau chimic).

Incheierea unei asigurari facultative a locuintei este conditionata de existenta unei asigurari obligatorii PAD valabile pentru locuinta respectiva.

Prima de asigurare este in valoare de 20 de euro, pentru politele de 20.000 euro si 10 euro pentru cele in valoare de 10.000 euro.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99

Cere oferta

Informatii utile

Ce inseamna RCA? Informatii pe care ar fi bine sa le stii despre acest tip de asigurare

Orice autovehicul care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa aiba asigurare. Asigurarea auto RCA este obligatorie, iar in lipsa acesteia, folosirea autovehicului devine ilegala. Afla ...

citeşte mai mult

Asigurarile - Cum inchei o asigurare si cate tipuri de asigurari exista

Dat fiind faptul ca exista multiple moduri prin care viata de zi cu zi poate fi perturbata de diverse evenimente neplacute, achizitionarea unei asigurari in Romania este foarte importanta.

citeşte mai mult

Accidentul rutier - Cei mai importanti pasi de urmat pentru recuperarea pagubelor

Nimeni nu isi doreste sa treaca prin experienta unui accident rutier – totusi, frecventa cu care se intampla astfel de evenimente este destul de mare. Principalele cauze ale accidentelor sunt ...

citeşte mai mult

Asigurarea CASCO - ce este si de ce este necesara pentru fiecare autoturism!

Foarte multe persoane se intreaba daca asigurarea casco este obligatorie, insa raspunsul este nu. Ea este complet facultativa pentru soferi, insa reprezinta un avantaj foarte mare pentru ...

citeşte mai mult