De ce asigurarea obligatorie a locuintei PAD?

Conform legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa si care au un protocol de colaborare incheiat cu PAID.

Daca locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru casa este in sarcina locatorului. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea obligatorie a locuintei trebuie incheiata de catre persoanele ori autoritatile desemnate, in conditiile legii, sa le administreze.

Avantajele oferite de asigurarea obligatorie a locuintei PAD

Asigurarea obligatorie a locuintei te protejeaza pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecari de teren. Asigurarea obligatorie PAD este de doua tipuri, in functie de structura al cladirii ce va fi asigurata.

Locuinte tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 20.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 20 euro.

Locuinte tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 10.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 10 euro..

ASIGURARE PAD

Ești interesat?